Maatschappelijk engagement

Duurzaam en transparant

“Maatschappelijk verantwoord voeding produceren” staat centraal in de missie van Groep Danis. We denken hierbij voornamelijk aan respect voor mens, dier, milieu en klimaat. Als familiebedrijf gaan we onze verantwoordelijkheid niet uit de weg en werken we dagelijks aan dit engagement, samen met onze medewerkers en klanten.

Een reductie van de ecologische voetafdruk in onze sector is een absolute noodzaak. Daarom evalueren wij continu elke stap in ons productieproces en implementeren, waar mogelijk, innovaties om deze doelstelling te bereiken.

Icoon label

Voedselveiligheid 

Wij staan voor 100% traceerbaarheid. Omdat wij de volledige keten zelf in handen hebben, kunnen wij op elk moment achterhalen waar een varken vandaan komt, met welke genetica het gekweekt is en welk voeder het gekregen heeft.

Icoon hartje
Dierenwelzijn

Niet alleen in het belang van het dier, maar ook van de consument, willen wij gezonde dieren die zich goed voelen. Want een gezond, stressvrij dier, zorgt voor een lekker stukje kwaliteitsvol varkensvlees.

Icoon blaadjes
Milieuvriendelijk

Via zonnepanelen op onze bedrijven, natuurlijke verluchting van onze stallen en een innovatieve organisatie van mestverwerking, beperken wij de impact van onze productie op het milieu.

Icoon pijltjes
Snelle en directe sturing 

Van genetica en voeder tot huisvesting en slacht beheren wij elke schakel in de varkensketen.  Zo kunnen wij op elk moment ingrijpen en bijsturen waar nodig.