Eindberen

KI Lichtervelde promoot vandaag twee eindbeer rassen die elk binnen hun segment “top” zijn. De zorgvuldige aankoopselectie gebeurt door onze eigen specialisten. Hierbij worden strenge eisen vooropgesteld  met betrekking tot genetische waarde (fokwaardeschattingen), uniformiteit, exterieur en gezondheid. Binnen ieder ras houdt KI Lichtervelde er een streng en hoog vervangingsbeleid op na. Dit zorgt ervoor dat wij steeds in staat zijn om voor uw bedrijf, genetisch, de meest hoogwaardige dieren te voorzien. Voor meer info rond beerkeuze, neem dan gerust contact op.

BelPi – Belgische Piétrain

Binnen het ras van de Belgische Piétrain kiest KI Lichtervelde bewust voor beren uit het BelPi fokprogramma. Deze beren hebben een verbeterde voederconversie en groei ten opzichte van de klassieke Belgische Piétrain. Een superieure bevleesdheid blijft hierbij nog steeds  een minimale vereiste.

Het BelPi fokprogramma zet in op een professionele aanpak door middel van o.a. voederstations en LMS-metingen. Hierdoor kan een hoge betrouwbaarheid van de fokwaarden gerealiseerd worden en is de fokkerij in staat een versnelde genetische vooruitgang te creëren.

Voor meer info, breng gerust een bezoek aan: http://www.belpigenetics.com/

PIC eindberen

KI Lichtervelde is exclusieve partner van PIC voor België en dit al sinds 2001. Hierbij staat KI Lichtervelde in voor de nationale verdeling van de PIC eindbeer producten. Door de lange samenwerking is er een intens partnerschap ontstaan waarbij KI Lichtervelde op verschillende vlakken ondersteund wordt met de internationale expertise van PIC.

KI Lichtervelde kan u volgende PIC eindbeer producten aanbieden:

PIC408 – PIC Piétrain

De PIC408 vormt het grootste Piétrain product binnen West-Europa. Door zijn evenwichtig karkas in combinatie met uitstekende technische mesterijkenmerken, zijn de nakomelingen van de PIC Piétrain uitstekend vermarktbaar in België. Zowel voor zeugenhouder als mester vormt de PIC408 een ideale keuze. Ook voor afzet van biggen en vleesvarkens op de Duitse markt is de PIC Piétrain uitermate geschikt.

PIC337

De PIC337 is wereldwijd de meest gebruikte eindbeer in het PIC programma. Door zijn scherpe voederconversie en zijn extreme groei is dit een ideale eindbeer voor een hoog economisch eindresultaat, m.a.w. de eindbeer voor de meeste kg’s vlees per m². Vleesvarkens van de PIC337 zijn zeer goed verhandelbaar in de Nederlandse markt.

PIC800– PIC Duroc

De PIC800 is de Duroc lijn binnen het fokprogramma van PIC. De PIC Duroc geeft een eindproduct dat uitermate geschikt is voor marktsegmenten die inzetten op vleeskwaliteit.