KI-Centrum

Groep Danis heeft de mogelijkheid om u, via het selectiecentrum “KI Lichtervelde”, zorgvuldig geselecteerde varkensgenetica aan te bieden.

KI Lichtervelde draagt kwaliteit en gezondheid hoog in het vaandel. Hiervoor staat dagelijks een professionele team klaar om u van de beste service te laten genieten. Onze eigen dierenarts staat  garant voor de gezondheid van onze berenstapel.

Aankoop van beren gebeurt altijd door  eigen mensen. KI Lichtervelde kan hierbij rekenen op de  expertise van zijn exclusieve partner PIC.  Wat ervoor zorgt dat onze klanten ondersteund worden op zowel veterinair, management technisch en genetisch vlak.

Het Station

KI Lichtervelde heeft twee productielocaties die samen plaats bieden aan 187 beren.

Ons satellietstation te Kanegem biedt plaats aan 28 beren terwijl onze hoofdlocatie te Lichtervelde 159 beren kan huisvesten. Beide sites beschikken  over een PRRS-gecontroleerd statuut.

In de zoektocht naar het produceren van gezond sperma in een varkensdicht gebied werd in 2013 beslist om te investeren in een overdruk luchtfiltratie systeem. Binnenkomende verse lucht wordt hierbij steeds door een membraanfilter gestuurd waarbij eventueel aanwezige ziektekiemen worden opgevangen. Op die manier kunnen wij  ten allen tijde de gezondheid van onze dieren maximaal vrijwaren .

Bovendien kiest KI Lichtervelde bewust om enkel KI-beren aan te kopen van fokkers met een PRRS-vrij statuut. Nieuw aangekochte beren worden pas na een verblijf van minimaal  6 weken in één van onze  quarantainestallen, aan de stapel toegevoegd.

Tot slot beschikt KI Lichtervelde over een ISO 9001-certificaat, welke een uitstekende hygiëne en kwaliteit garandeert. Hiervoor worden we jaarlijks gecontroleerd door een onafhankelijk auditkantoor (AB Vinçotte). Het behalen van een ISO 9001-certificaat komt op het volgende neer: “Zeg wat je doet, doe wat je zegt en bewijs het”.

KI LIchtervelde beer
KI Lichtervelde labo
Eindberen

Onze eindberen bieden een antwoord op elk marktsegment. Bovendien proberen wij met ons aanbod te voldoen aan de vereisten die u aan uw bedrijf vooropstelt. Hierbij houdt KI Lichtervelde vast aan twee basisbegrippen: kwaliteit en gezondheid.

Meer info

Zeugengenetica

Door het exclusieve partnerschap met PIC, staat KI Lichtervelde ook in voor de verdeling van de PIC zeugengenetica binnen België. Bij de keuze voor PIC is het begrip “Total Economy” vooraanstaand. Het PIC fokprogramma zit dan ook evenwichtig in elkaar waarbij alle economische parameters worden meegenomen.

Meer info

Bestellen
Sperma bestellen

Bestellen bij KI Lichtervelde kan voor 9u30 ’s morgens via de
automatische bestellijn: 050 21 74 08 of via e-mail: KI.Lichtervelde@danis.be

THUISLEVERING

  • Op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag.

DEPOT

  • Depot Voerman: Oude Heirweg 52A – bus 1 – 8851 Koolskamp
  • Depot Zonnebeke: Ieperstraat 221-223 – 8980 Zonnebeke
Fokgelten bestellen

Contacteer Cedric Lefebvre: 0497 58 58 95 of cedric.lefebvre@danis.be

Of via ons contactformulier
KI Team