Zeugenvoeders

Voor de productie van zeugenvoeders worden uitsluitend kwaliteitsvolle grondstoffen gebruikt. Dit alles met de doelstelling een maximaal aantal, volwaardige en levenskrachtige biggen te produceren met aandacht voor het algemeen welzijn van de zeug, de varkenshouder en het milieu.

Drachtvoeders

De drachtvoeders van Danis zorgen voor een economische voeding van de zeug tijdens de dracht en het behalen van een ideale conditie van de zeug rond het werpen. Hierdoor ontwikkelt de zeug een maximaal aantal volwaardige, levensvatbare biggen met een voldoende hoog geboortegewicht. De pasgeboren biggen hebben een maximale vitaliteit waardoor een minimale uitval in de kraamstal wordt bekomen. Ook het algemeen welzijn en een goede ondersteuning van de zeug tijdens haar levensduur worden gegarandeerd.

Naast ons vast assortiment, kunnen wij op basis van het type zeug, management, gezondheid en systeem van huisvesting het meest passende concept voor uw bedrijf samenstellen.

Zeug Dracht (art. 1401) en Zeug Dracht Plus B (art. 1551)
 • Geschikt voor zeugen tijdens de volledige drachtperiode
 • Toepasbaar bij zeugen in de dekafdeling, op voederstations, boxen met uitloop en dropvoedering
Zeug Dracht Vario (art. 1591) en Zeug Dracht Plus G (art. 1561)
 • Semi-ad lib, drachtvoeder gericht op verzadiging en rust
 • Geschikt voor zeugen in groepen gehouden op variomix-voedersystemen
Zeug Dracht Gelten (art. 1521)
 • Geschikt voor jonge, drachtige zeugen in de eerste cyclus voor goede reserveopbouw
 • Toepasbaar bij zeugen in de dekafdeling, op voederstations, boxen met uitloop en dropvoedering
Zeug Dracht Ad lib (art. 1501)
 • Geschikt voor ad lib voedering van drachtige zeugen
 • Drachtvoeder gericht op verzadiging en rust

Transitievoeders

De transitievoeders zijn geschikt voor zeugen in de laatste week van de dracht tot enkele dagen na het werpen. De transitievoeders zorgen voor een laatste maar grote bijdrage aan de vitaliteit en het geboortegewicht van de biggen.  Daarnaast zorgen ze voor een vlot werpproces en zijn ze een ideale voorbereiding voor een optimale, kwaliteitsvolle productie van het colostrum. Deze voeders zorgen voor een ideale mestconsistentie rond het werpen. Constipatie leidt immers tot zeugen die zich minder goed voelen, onrust, meer dood geboren biggen, etc.

Worpmeel (art. 1440)
Worpmeel Plus (art. 1581)

Lactatievoeders

De lactatievoeders dragen bij tot de productie van een maximale melkgift zodat de biggen zich vlot ontwikkelen tot grote, zware, uniforme tomen, met een laag uitvalspercentage in het kraamhok. Er is een minimaal verlies aan conditie van de lacterende zeugen. Hier wordt al de basis gelegd voor de kwaliteit en het aantal biggen in de volgende cyclus.

Zeug Lacto (art. 1421)
 • Geschikt voor zeugen vanaf drie dagen na het werpen tot het spenen (na transitievoeder)
 • Maximaal te verstrekken in kraamhok!
Zeug Lacto Plus (art. 1571)
 • Geschikt voor zeugen vanaf de aankomst in het kraamhok tot aan het spenen
 • Dit voeder kan eveneens de goede overgang vormen tussen het Worpmeel Plus voeder en het Zeug Lacto Plus Fase 2 voeder
 • Maximaal te verstrekken in kraamhok!
Zeug Lacto Plus Fase 2 (art. 1599)
 • Geschikt voor zeugen vanaf drie dagen na het werpen tot het spenen (na transitievoeder)
 • Maximaal te verstrekken in kraamhok!

Bronstvoeder

Bronstvoeder zorgt dankzij zijn unieke samenstelling voor de ovulatie van een maximaal aantal follikels. Dankzij dit voeder worden de zeugen goed en duidelijk zichtbaar berig. Daarnaast draagt het voeder bij tot een zeer groot aantal levend geboren biggen met een hoog geboortegewicht.

Zeug Bronst (art. 1450)

Opfokvoeder

Om jonge zeugen volwaardig aan de start te krijgen van de eerste productiecyclus, is het noodzakelijk hen kwaliteitsvol en correct te voederen gedurende de opfokperiode. Met behulp van het opfokvoeder worden de jonge zeugen voorzien van mineralen voor de uitgroei van een sterk beenwerk. Daarnaast draagt het voeder bij aan de uitbouw van een goed ontwikkeld geslachtsapparaat en een goede lichaamsconditie.

Zeug Opfok (art. 1412)
Zeug Opfok Q (art. 1451)
Zeug Opfok Plus Fase 1 45-90 kg (art. 1597)
Zeug Opfok Plus Fase 2 90-140 kg (art. 1598)