Exportslachthuis De Coster

Het slachten is een belangrijk onderdeel van het proces vooraleer u een lekker stuk varkensvlees op uw bord kunt leggen. Slachten op een diervriendelijke manier, zorgt voor een ontspannen varken dat lekker vlees aflevert. Omdat Danis de hele keten beheert, is het ook op elk moment mogelijk om te weten waar uw vlees vandaan komt.

Exportslachthuis De Coster is onderdeel van de Groep Danis sinds 2013.

slachthuis

Het slachthuis opereert in volledige transparantie. Overal hangen camera’s en alle activiteiten worden geregistreerd. Het Federaal Agentschap voor Voedselveiligheid is permanent aanwezig op de slachtvloer. Ook controleurs van Dierenwelzijn Vlaanderen komen regelmatig langs, voor aangekondigde én onaangekondigde controles.

Hygiëne dragen wij hoog in het vaandel. Elke dag wordt het volledige slachthuis gereinigd door een poetsploeg. Het slachthuis heeft een eigen labo dat Belac-geaccrediteerd is om trichinella-analyse te doen. Daarnaast zijn er ook bacteriologische controles van de reiniging en algemene hygiëne.

Exportslachthuis De Coster is gecertificeerd met het EG51 en EG51/2-nummer voor export naar het buitenland. Naast het slachthuis is er ook een versnijdings- en verpakkingszaal met eigen diepvries om de kwaliteit te garanderen tijdens overzees transport.