Zeugengenetica

KI Lichtervelde stelt de PIC zeugengenetica ter beschikking via twee kanalen. Enerzijds via  de aanvoer van fokgelten of anderzijds via eigen aanfok door de aanvoer van zeugenlijn-sperma  Beide methodes zijn er op  gericht  een zo hoog mogelijk genetisch rendement te bekomen op bedrijfsniveau. Dit houdt in dat de genetische vooruitgang uit de kernfokkerij zo snel mogelijk op praktijkniveau geïmplementeerd wordt. De keuze van aanvoer van genetica, gebeurt steeds in overleg en onder begeleiding van deskundig advies.

PIC fokgelten
PIC Camborough


De PIC F1 fokgelten, ook wel  Camborough- gelten genoemd,onderscheiden zich op verschillende vlakken:

  • 34 biggen met 1000 kg voer per zeug per jaar
  • De zeug voor een optimale arbeidsefficiëntie
  • Sterke, vitale biggen met minder uitval
  • Robuust met uitstekende moedereigenschappen
  • De moeder van het beste vleesvarken

Unrivaled Performance – Achieved Efficiently

Aanlevering op het bedrijf kan op verschillende gewichten/leeftijden en dit zowel rechtstreeks  vanaf de subfokker ofwel via één van onze binnenlandse quarantainestallen.

Voor meer info, neem gerust contact op.

DANIC

Nieuw!

Mollevang, één van de meest vooraanstaande Deense kernfokbedrijven, en PIC, de wereldwijde leider in varkensgenetica, kondigden op 2 juli 2018 een strategische samenwerking aan. Hiermee werd een nieuwe fokzeug toegevoegd  aan het PIC fokprogramma. Dit nieuwe product zal in de West-Europese markt verdeeld worden onder de naam “Danic”. Concreet betekent dit dat KI Lichtervelde  Danic fokgelten ,uit het Mollevang fokprogramma, kan aanbieden.

 

 

PIC Eigen Aanfok

Het voordeel van eigen aanfok bestaat erin dat u het risico op ziekte-insleep aanzienlijk vermindert, aangezien er geen dieren meer hoeven aangevoerd te worden. Wij kunnen u hierin bijstaan met een plan van aanpak op maat.

KI Lichtervelde biedt 4 verschillende PIC lijnen aan om   zelf uw fokgelten te kweken via een PIC eigen aanfok programma

  • L02 – lijn (Engels Landras)
  • L03 – lijn (Large White)
  • L04 – lijn (Deens Landras)
  • L05 – lijn (Deense York)

Al deze zeugenlijn-beren zijn  gecentraliseerd  op één KI station in Duitsland. Van daaruit wordt  de bevoorrading georganiseerd  van PIC genetica voor alle klanten over geheel Europa. Door het aanhouden van een hoog vervangingspercentage (tot 400% = 3 maand in productie) van deze stapel beren, en dit onder rechtstreeks toezicht van PIC – EU, kan KI Lichtervelde u steeds sperma aanbieden van de recentste genetisch hoogwaardige kwaliteit.

Onder eigen aanfok verstaan we zowel rotatieprogramma’s als zuivere-lijn-vermeerdering.

Voor meer info, neem gerust contact op.