Vannieuwenhuyse NV en Groep Danis, beiden meer dan 60 jaar actief in de varkensvleessector, hebben beslist om op een structurele manier hun samenwerking verder uit te bouwen. De jarenlange goede relatie tussen beide familiale bedrijven en de gelijklopende visies op gebied van kwaliteit, duurzaamheid en de ontwikkeling van de sector op lange termijn biedt hiervoor een solide basis. In een markt die gekenmerkt wordt door de nood aan volledige transparantie, wensen Vannieuwenhuyse NV en Groep Danis de krachten te bundelen om op een duurzame wijze, lekker en gezond varkensvlees te kweken en tot bij de klant te brengen, dit met respect voor mens en dier.

Vannieuwenhuyse NV stond op een kruispunt: ofwel stagneren ofwel doorgroeien via een uitbreiding van de site te Zarren en verdere professionalisering van het management. Dit laatste betekent een uitbreiding met aanzienlijke investeringen en het aanboren van nieuwe exportmarkten. Groep Danis beschikt reeds over een snijzaal en diepvries op de site van haar slachthuis De Coster te Ruiselede. Deze site beschikt bovendien over heel wat exportvergunningen (o.a. China). De versnijderij palend aan het slachthuis wordt volledig op punt gezet. Vannieuwenhuyse NV zal haar werkzaamheden op beide sites verder uitbouwen, en dit onder de naam Vannieuwenhuyse.

Groep Danis coördineert een netwerk van familiale varkenshouders en is toonaangevend in de Belgische varkenskweek, van veredeling en genetica over veevoeders en kweek tot het lekker stuk varkensvlees op uw bord. Vannieuwenhuyse NV verzekert zijn aanvoer bij zelfstandige familiale varkenshouders en heeft de expertise in het versnijden en uitbenen van varkenskarkassen.  Deze samenwerking stelt beide familiale bedrijven nog meer in staat om te waken over de naleving van alle kwaliteitsvereisten, van “zaadje tot karbonaadje”.

Vannieuwenhuyse NV wordt verder geleid door Stefaan en Veerle, die ook als aandeelhouder actief blijven. De betrokkenheid en bereikbaarheid van de directie blijft zo gegarandeerd. Deze samenwerking is onder voorbehoud van de goedkeuring van de Belgische mededingingsautoriteit.


Achtergrondinformatie

Vannieuwenhuyse is een familiale onderneming, meer dan 60 jaar geleden opgericht en gespecialiseerd in het versnijden van varkenskarkassen. Zij voorziet in eigen aanvoer via de aankoop van varkens, uitsluitend bij zelfstandige gesloten varkenshouderijen. De versnijderij te Zarren voldoet aan de hoogste kwaliteitsstandaarden. Vannieuwenhuyse bedient een brede waaier aan klanten (retailers, slagers, tussenhandel en verwerkers) en beschikt hiervoor over een performant distributie-apparaat met nationale dekking. In 2017 realiseerde VNH een omzet van ca 54 miljoen €.

Website: www.vnh.be

Groep Danis werd opgericht in 1954 en is reeds drie generaties actief met een sterke lokale verankering. In al haar activiteiten staat innovatie, kwaliteit en respect voor het welzijn van de dieren centraal.  Op basis van integriteit bouwt Groep Danis duurzame relaties op en kijkt positief en ambitieus naar de toekomst. Dit, in combinatie met een constante kwaliteit en klantgerichtheid, maakt Groep Danis tot marktleider in de Belgische varkenshouderij. Groep Danis is producent van o.a.  ” The Duke of Berkshire®” en het “Slagersvarken®”.

Website: www.danis.be