Mollevang, één van de meest vooraanstaande Deense kernfokbedrijven en PIC, de wereldwijde leider in varkensgenetica, kondigen graag aan dat zij sinds 2 juli dit jaar een strategische relatie zijn aangegaan. Concreet betekent dit dat KI Lichtervelde – de exclusieve verdeler van PIC voor België –naast de bestaande PIC lijnen (LW/L03 en LR/L02), sinds kort ook fokkerij-sperma van deze Deense lijnen (L04/Mollevang Landras en L05/Mollevang York) kan aanbieden.

Daarnaast zal KI Lichtervelde eveneens instaan voor de verkoop van fokgelten uit het Mollevang fokprogramma.

PIC en Mollevang leggen een gezamenlijke focus op de verdere versnelde genetische vooruitgang om hun klanten met steeds betere producten te bedienen. Op die manier blijft PIC zijn motto “Never Stop Improving” verder nastreven.

Voor verdere informatie kan u gerust contact op nemen met KI Lichtervelde (www.kilichtervelde.be)

 Over Mollevang

Mollevang is een vooraanstaand fokbedrijf in Denemarken welke sinds 2000 de focus heeft gelegd op de vermeerdering van Deens Landras, Deense York en Duroc zuivere lijns populaties. Hierbij hebben ze hun kernfokkerij sterk uitgebreid in 2002. Sedert 1 juli 2017 is Mollevang onafhankelijk beginnen opereren, waarbij kwaliteitsvolle fokkerij-producten verkocht worden aan varkenshouders in gans Europa en ver daarbuiten.

 Over PIC

PIC (Pig Improvement Company) is de wereldleider in varkensgenetica. PIC maakt er een prioriteit van om gezond, genetisch superieur fokmateriaal ter beschikking te stellen aan zijn klanten en ondersteunt hen hierbij met technische service om zo het genetische potentieel optimaal te benutten. PIC is een onderdeel van Genus met het hoofdkantoor in Engeland. Genus heeft als doel marktleider te zijn in rassenverbetering van zowel runderen (ABS) als varkens (PIC) om zo het beste aan te bieden aan zowel veehouder als consument.

Over KI Lichtervelde

KI Lichtervelde –Selectiecentrum voor varkens- is actief in de Belgische varkenssector sinds 2001. Bij opstart heeft KI Lichtervelde bewust gekozen voor de PIC genetica en zo is een exclusief partnerschap voor België ontstaan. KI Lichtervelde draagt kwaliteit en gezondheid van zijn fokkerij-producten hoog in het vaandel. Als dochteronderneming van Groep Danis heeft KI Lichtervelde een goede kijk op de Belgische varkenssector en kan zo zijn klanten met het juiste product bedienen.